Isoihin mittaakaavoihin kasvanut tukikeskustelu eri medioissa herätti ajatuksen että voisimme avata omalta osaltamme tilannetta. Tuntuu vähän ikävältä että nyt kaikki yrittäjät tukineen on leimattu hyväksikäyttäjiksi ja todellisia tilanteita ei osata ajatella / parempaa tietoa ei löydy. Meidän osalta haimme jo alkuvaiheessa Business Finlandin yrityksille suunnattua tukea. Tällöin ei ollut vielä kriteerejä yrityksen koosta määritelty.
Tuki on suunnattu uusien liiketoimintojen kehittämiseen.

Taustoja yrityksestä ja Koronakeväästä

Alkuvuosi on kaikilta osin ollut todella haastava, niin meille kuin kaikille muillekin. Ilman Koronaakin olemme jatkuvasti joutuneet pohtimaan mihin voimme panostaa ja mihin emme.

Tuotteiden myynnissä ennakko-ostot tapahtuvat yleensä puoli vuotta ennen tulevaa sesonkia. Eli mekin olemme tehneet tilaukset kaudeksi 2020 viime vuoden syksyllä ja alkutalvesta. Ostajina olemme erittäin pieni yritys ja näin ollen sisäänostohinnat ovat sen mukaisia.

Kun kautta 2020 suunniteltiin ja ostoja mietittiin, emme voineet silloin edes aavistaa tulevaa. Pienenä huojennuksena meidän tilanteessa on se että emme enää myy mailoja suoraan hyllystä vaan kaikki menee fittauksen kautta. Tämä on pieneltä osin helpottanut tuskaa mutta samalla teimme suht isoja investointeja meidän kannalta. Talvella hankeimme uusia työkaluja, jotta voimme palvella custom asiakkaita siten kuin haluamme.

Palvelujen ja valmennusten myynti meni täysin jäihin Koronan tultua. Rahavirta katkesi. Jouduimme keskeyttämään talvella fysiikkaryhmän ja Loungen osalta yli kuukausi hyvää aikaa jäi käyttämättä. Tässä kohtaa pitää kiittää asiakkaita lämpimästi. Olemme saaneet tsemppiviestejä ja asiakkaat ovat olleet ymmärtäväisiä. Menetetyt palvelut pystytään hoitamaan korvaavilla palveluilla ja tässä haluamme olla ehdottomia. Emme halua ratsastaa tilanteella vaan rahalle pitää saada vastinetta.

Keväällä alkeiskurssit ja Shopin tarvikemyynti on tuonut kassavirtaa sen verran että ensimmäiset laskut on saatu maksuun. Tällä hetkellä on toiveissa että toukokuussa voisimme turvallisesti järjestää ensimmäiset kurssit. Meille terveysasiat ovat ehdottomia. Shop on Yyterissä tällä hetkellä kiinni ja huhtikuun myynti näyttää pyöreää 0 euroa. Palveluntuottajana / vuokralaisena meillä ei ole tietoa koska Shop voidaan taas avata.

Ainoa kassavirtaa tuova toiminne on mailahuolto ja fittaukset, joka on viime vuosiin verrattuna hienosti kasvavaa. Ongelmaksi tässäkin tulee toimitukset ja niiden hitaus johtuen Brittein saarten tilanteesta. Tällä hetkellä olemme myyneet omaa kalustoa ja rakentaneet varastossa olleista mailoista sopivia. Ruotsista olemme saaneet tilattua tarpeellisia “varaosia”. Nyt tämäkin tie on kaluttu loppuun.

Yksinkertaisesti sanottuna laskuja on maksamatta ja tulovirta näyttää erittäin heikolta.

Tuki ja summat

Business Finlandin tukea haimme jo suunnitelmissa olleeseen projektiin, josta syntyy uudenlainen palvelu itsenäiseen harjoitteluun. Ilman Koronaakin olisimme kääntyneet Business Finlandin puoleen. Tukia on yrityksille jaossa muutenkin kuin Koronan aikana.

Itse palvelu tulee olemaan sovellus puhelimessa, joka ohjaa itsenäistä taitoharjoittelua golfissa. Olemme konseptia jo tiettyjen ryhmien kanssa testanneet manuaalisesti talvikauden aikana ja tulokset ovat olleet positiivisia. Tarkoituksena olisi saada tuote kesän / loppukesän aikana markkinoille ja mieluummin vielä kansainvälisesti.

Tukisummamme on 27 040€. Kuulostaa nopeasti heitettynä kivalta mutta avataan hieman.

Kustannukset

1. Rahapalkat teholliselta työajalta, 14 000
2. Henkilösivukustannukset 20 % (palkat) 2 800
3. Ostettavat palvelut 15 000
4. Muut kustannukset 7 % (palkat + ostettavat palvelut) 2000

Kustannukset yhteensä 33.800

Se mikä jää PCY:lle on tuo 14 000 euroa, joka menee suoraan oman ajan käytöstä palkan maksuun. Emme ole kolmeen vuoteen saaneet yrityksestä edes kulukorvauksia, puhumattakaan rahallisesta korvauksesta. 15 000 eurolla tulemme ostamaan palveluja tekniseen toteutukseen. Tulemme myös itse sijoittamaan rahaa hankkeeseen ja markkinointikin tulee ottamaan oman osansa.

Tuen avulla saamme kehittää tulevaisuuteen mahdollista kassavirtaa tuovaa palvelua mutta se ei poista sitä tosiasiaa että kevään laskut pitäisi maksaa. Toivottavasti tilanne alkaa aukeamaan tai on mahdollista että emme edes pääse uuden palvelun julkaisuun asti.

Tsemppiä kaikille kesän odotteluun. Pidetään itsestä sekä läheisistä huolta.

Jätä vastaus